Димитър Цоцорков,  председател на надзорния съвет на Асарел-Медет, е първият

...
Димитър Цоцорков,  председател на надзорния съвет на Асарел-Медет, е първият
Коментари Харесай

Ето го първият българин с отличие  от Глобалния договор на ООН в Ню Йорк


Димитър Цоцорков,  ръководител на надзорния съвет на „ Асарел-Медет ", е първият българин, който е част от десетте бизнес водачи, отличени като пионери по задачите за стабилно развиване на Организацията на Обединените народи (ООН).  Той доближи до финалния кръг на световния конкурс, откакто беше отличен за Пионер на SDG (sustainable development goals – цели за стабилно развитие) в националния конкурс, извършен от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации през март тази година.

Десетте международни бизнес водачи за 2022 година бяха оповестени по време на Лидерската среща на Глобалния контракт на Организация на обединените нации в Ню Йорк през днешния ден - 2 юни. Те бяха излъчени всред националните призьори от жури, включващо представители на гражданското общество, университетските среди, Глобалния контракт на Организация на обединените нации,  администрацията на Организация на обединените нации и предходните носители на наградата SDG Pioneers, оповестиха от интернационалната организация.

Като български представител Димитър Цоцорков беше отличен в категорията за цифрова промяна поради приноса, който новаторските решения имат за постигането на задачите за стабилно развиване в промишлеността и отражението, което напредъкът на технологиите има за благосъстоянието на обществото. Глобалната премия се присъжда всяка година от 2016 година насам, като до момента това е първият управител от минна компания в света с влиятелното отличие.

„ Благодаря на целия екип на „ Асарел-Медет “, тъй като това е самопризнание за напъните, вложенията и положителната работа на всички сътрудници! Наградата от Глобалния контракт на Организация на обединените нации демонстрира, че тогавашните стандарти за минното дело могат да бъдат разрушени, защото нашата промишленост е освен поле, само че и мотор за доста нововъведения, а медта е базова суровина за развиването на зелените технологии на бъдещето “, сподели Димитър Цоцорков. Според него актуалните цифрови решения разрешават на бизнеса да ръководи доста по-ефективно своите процеси, да понижава въглеродния отпечатък и да се грижи доста по-добре за опазването на околната среда, енергийната успеваемост и ръководството на ресурсите.

„ Внедряваме най-новите интегрирани решения, влагаме в нововъведения и употребяваме най-хубавото от напредъка на технологиите, само че най-важни остават хората, тъй като те носят заряда за смяна и развиване “, сподели ръководителят на надзорния съвет на „ Асарел-Медет “. Той уточни, че приема оценката като самопризнание за визията на татко си проф. доктор Лъчезар Цоцорков, за положителната работа на целия екип и вложенията в нови технологии. „ Последните две години ни подсетиха какъв брой скъпи за нас са думи като мир и здраве. Сега е по-важно от всеки път да сме обединени от споделени полезности, да сме солидарни, човечни и чувствителни към непознатата болежка, да сме мъдри и съпричастни “, добави още Димитър Цоцорков и открои обществените планове и приноса за обществото, който имат фондациите „ Асарел “ и „ Лъчезар Цоцорков “.

„ Днес, когато ни застъпват рецесия след рецесия, ясно се вижда, че бизнесът продължава да бъде адаптивен и еластичен, да основава богатства, да компенсира дефицити ”, сподели Огнян Траянов, ръководител на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.  „ Бизнесът през днешния ден е дирек, стълб на нормалността и гаранция, че ще бъдат положени всички старания, с цел да има развиване и резистентност ”, уверен е той. Изборът на представител на България демонстрира оценката за бизнеса в страната ни като значим фактор за постигането на задачите за стабилно развиване, показаха още от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Това е изключително годно във времена на световни рецесии, в които бизнесът не абдикира, а потвърждава с дейностите си какво може да се направи, с цел да се реализира смяна, която да служи на обществото като цяло, обявиха от българската организация.

Повече информация за SDG Pioneers  и всички отличени може да се прочете тук: 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР